Köpeklerin kendilerini ifade etmeleri ve sizlerinde köpekleriniz ile sağlıklı bir iletişim kurmanız açısından önemli bir araç niteliğindedir Köpek Eğitimi Hareketleri. Köpekteki sahibi tarafından sahiplenmesi ve kendisinin de siz köpek severleri sahiplenmesi aradaki var olan duygusal bağ ile gerçekleşmektedir. Bu duygusal bağın köpek tarafından ve sizler tarafından dile dökülmesi ve sizlere ayak uydurabilmesi nedeniyle belirli bir eğitim sürecinden köpeğinizin geçmesi gerekmektedir. bu eğitim sürecine köpeğinizin zekası ve becerisi her ne kadar öğrenme sürecini hızlı kılsa da asıl önemli olan nokta eğitim sürecine başlamada geç kalınmamasıdır. Erken bir dönemde başlanılan eğitim sizlere daha olumlu sonuçlarla geri dönüş sağlayacaktır.
Köpek Eğitimi Hareketleri ilk olarak köpeğe öğretilmek istenilen ‘’gel’’ hareketinin öğretilmesidir. Bu sayede köpeğinize seslendiğiniz anda köpeğinizin size dönüş yaparak bakmasını ya da tepki olarak havlanılması sağlanılmaktadır. Bu hareketi kolayca köpeğinizin edinebilmesi için öncelikle köpeğinizin istirahat durumunda olması gerekmektedir. köpeğinize uzak bir mesafeden seslenerek bu seslenmeye bağlı olarak ellerinizi bir birine çarpmanız gerekmektedir. daha kapsamlı hareketlerde tepki vermesini istediğiniz anlarda dizlerinize de aynı vuruş şeklini sağlayarak ses çıkarmanız gerekmektedir. bu komutun köpeğiniz tarafından benimsenmesi için sık aralıklarla köpeğinizi sıkmadan uygulamanız ve her defasında bir ödül ile ödüllendirmeniz gerekmektedir. köpek eğitiminde esas alınan iki nokta vardır. Bunlardan birincisi hareket ve ses bütünlüğü ikincisi ise ödüllendirmedir. Köpeğinizin sizlerle güçlü bir kontak kurabilmesi adına öğretmeniz gereken bir diğer harekette ‘’bak’’ komutunun elde edilmesi gereğidir. Bu oluşumun sağlanmasındaki gaye köpeğinizin dikkatini çekebilmeyi başarmanızdır. Kullandığınız bu emir ile beraber uygulamanız gereken hareket baş ve orta parmak gücünden yararlanılarak şıklama sesinin çıkarılması gerekmektedir. köpeğinizin yapmasını istemediğiniz şeylerin yapmaması adına uygulamanız gereken hareket ise ‘’hayır’’ sözcüğünün ciddi bir sert ses tonuyla söylenirken beraberinde işaret parmağınızı ileride tutarak sallamanız gerekmektedir.
Köpek Eğitimi Hareketleri arasında yer alan bir diğer hareket ise izleme yani takip hareketinin kazandırılmasıdır. köpeğinizi sol tarafınıza alarak sağ omuz hizasının sağ dizinizle aynı hizada olacak konumda yürümesi ya da oturtturulması gerekmektedir. her geri ya da ileri mesafe farklılıklarında sözcük dile getirilerek aynı hizada olunması sağlanılarak elde edilmektedir. Bu komutu öğrenmesi sık tekrarla zaman gerektiren bir süreçte oluşum sağlamaktadır. köpeklere öğretilmek istenilen hareketlerden biri de ‘’kal’’ şeklinde olup elde edilmesi için avuç iç kısımlarınızın köpeğin burun hizasına olması ve kelimenin aynı anda vurgulanması gerekmektedir. ikinci bir emir verene kadar bulunduğu noktadan kıpırdaması gerektiği için bu komutu öğretmekte biraz güçlük çekebilirsiniz.
En çok bilinen ve yapılması istenilen hareketler arasında yer alan hareket ise’’yat’’ sözcüğünün uygulanılmasıdır. Bu hareketin öğrenilmesine paralel olarak ‘’kalk’’ hareketi de aynı yöntemle sağlanabilmektedir. Köpeğin vücudu sizin vücudunuza paralel olarak sol omuz ile sol ayağın aynı hizada olması sağlanarak köpeğin yatması elde edilmelidir. Komut sıça tekrarlanmalı ve her defasında aynı işlemler sabırla gerçekleştirilmelidir. ‘’ara-bul’’şeklinde öğretilmesi istenilen hareket nesne koklatılarak nesnenin bulunması istenerek oyun şeklinde kolay bir öğrenim ile elde edilebilmektedir. ‘’tut’’ hareketinin sağlanılması köpeğin saldırma yeteneğini geliştirmesi üzerinde etkili bir uygulamadır. İlgi duydukları hareketli nesnelerle elde edilmesi gerekmektedir.
Köpek Eğitimi Hareketleri arasında son olarak‘’atla’’ hareketinin elde edilebilmesi içinse bu eylemi köpeğinizle beraber aynı hareketi yapmanız gerekmektedir. Uzman kişiler tarafından sağlanıldığı taktirde daha kolay bir benimsenme ve doğru bir öğrenilme olayının yaşanmasını sağlamaktadır.
Köpek Eğitimi Hareketleri
Yorum Yaz