Beagle köpek eğitimi korumacı iç güdüleri ön plandadır ve süs köpeği ya da bekçi köpeği olarak da eğitilebilirler. Uzun sarkık kulakları bu cins köpeklerin oldukça sevimli bir duruş sergilemelerine neden olur. Kahverengi ve beyaz tüyleri ile oldukça yaygın şekilde evlerde bakılırlar. Oyun oynamaktan bıkmayan karakterleri sürekli hareket halinde olmalarına neden olur. Yalnızlıktan hoşlanmadıkları için sahiplerini bir an bile yalnız bırakmak istemezler. Özellikle küçük çocuklu aileler için vazgeçilmez niteliktedir, çünkü bebeklere karşı aşırı korumacı yaklaşım sergilerler.
Beagle Köpeklerin Fiziksel Özellikleri
Beagle köpek eğitimi sırasında bu ırklara dair en çok nazik ve sakin tavırları dikkat çeker. Fazlasıyla zeki olan bu canlılar cana yakın tavırları ile çevresindeki herkesi kendine hayran bırakır. Bedensel güçleri kısıtlı olsa da, gönülden bağlı oldukları kişileri sürekli koruma içgüdüsüne sahiptirler. Merak duyguları fazla gelişmiştir bu nedenle tehdit algıladıkları her şeyi koklayarak kontrol etmek isterler. Tüy yapıları kısa ve sert olmasından dolayı en sert hava koşullarına bile dayanıklıdırlar. Irkları aynı olsa da tüy renkleri kahverengi, turuncu ve beyaz gibi farklı renk ve desenlerde olabilir.
Beagle Köpeğinin Bakımı ve Beslenmesi
Beagle köpek eğitimi sürdürülebilir özelliktedir çünkü hastalıklara karşı dirençli ve sağlıklı olan bu ırkların öğrenimlerini aksatacak herhangi bir sağlık engelleri bulunmuyor. Kulaklarının büyük ve aşağıya doğru sarkık olmasından dolayı sürekli hijyenine dikkat edilmesi gerekiyor. Haftalarca temizlenmeyen kulaklarda kirlerin birikmesi söz konusu olabilir. Sürekli eşeleme hareketini yapmaya meyilli bu canlıların pati sağlıklarına da düzenli olarak bakılmalıdır. Beslenmesi konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli detay harcadığı enerjiyi karşılayabilecek kalori miktarını tekrardan alabilmesidir.
İdeal gelişim süreçlerini tamamlayabilmeleri için mamaları vitamin ve mineral bakımından zengin olmalıdır. Çok eski yıllarda Beagle köpekleri bekçi köpeği olarak besleniyordu. Günümüzde evcilleştirilerek evlerde bakılan bu canlılar için en uygun yaşam alanı apartman daireleridir. Yıllar geçtikçe evrim geçire bu ırk daha hassas yapıları ile dikkat çekiyor ve bekçi köpeği özelliğinden giderek uzaklaşıyor.
Beagle Köpek Eğitimi Ne Zaman Başlamalı?
Beagle köpek eğitimi için geç kalınması yetişkinlik dönemine erişen bu cins köpekleri için zorlayıcı olacaktır. Kas yapısının hazır olduğu yavruluk döneminde gerekli eğitimlerin tamamlanması karşılıklı verimli bir süreç geçirmeye neden olacaktır. Bedensel ve zihinsel olarak 2 aylıkken eğitime hazır olan Beagle köpekleri eğitim sürecine geç kalınmamalıdır. Gösterilen çaba doğrultusunda büyük ölçüde şekillenen karakterleri, çevresine ve sahiplerine faydalı bir evcil hayvan yetiştirmeyi sağlıyor. Asi yanları her zaman bulunan Beagle köpeklerini eğitirken kararlı bir duruş sergilemek büyük önem taşıyor. Onların kendilerine özgü karakteristik ve fiziksel özelliklerine saygılı olmak ve yeteneklerinin üzerinde davranış sergilemelerini beklememek gerekiyor.
Beagle Köpekleri Hangi Eğitimleri Alabilir?
Beagle köpek eğitimi ilk olarak tuvalet alışkanlığı kazandırılması aşaması bulunuyor. Bu aşamayı kısa zamanda geçtiği için diğer eğitim sürelerine hızlıca dahil olan bu evcil canlılar için sosyalleşmek her şeyden önemlidir. Sosyalleşme becerisi kazanan Beagle köpeğinin yaşadığı travmaları çok çabuk atlatması ve zorluklara karşı daha dirençli olması mümkün hale geliyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus eğitim sürecinde köpeklerin yalnız kalmamasına özen gösterilmelidir. Yalnızlığa mahkum edilmediği sürece temel ve ileri itaat eğitimlerini başarıyla tamamlayarak öğrendiklerini yaşamına uyumlayabilir. Zekâsıyla ön planda olan Beagle ırkı, kendisine verilen her emri büyük sorumluluk edinir ve özenle yerine getirmeye çalışır. Sizde Beagle ırkına sahip bir evcil köpeğe sahipseniz uzman eğitmenlerimiz eşliğinde verdiğimiz köpek eğitimlerinden hayvan dostlarınız için yararlanabilirsiniz.
Beagle Köpek Eğitimi Okulu
Yorum Yaz